Google Aramalarında Sıralama Yükseltmek

[the_ad id=”9958″]

Google Arama Motorlarında ön sıralarda yer almak için sitemizin eksiklerini gidermeli  ve fazlalıklarının dan kurtulmalıyız ve Google isteklerin önem vermeliyiz.

size anlatacağım işleri uyguladıktan sonra google üst sırada yer alma, alexa yükselme, adsense kazançta artış, ziyaretçi sayısında artacaktır.

Ziyaretçilere önem verin

Sitenizi Ziyaret eden ve ziyaret edecek ziyaretçileri çok önem vermeniz gerekmektedir. ziyaretçilere önem vermek için siteniz yer alan yazıların kendi çalışmanız sonucu oluşturduğunuz yazılar olmalıdır. başka sitedelerden kopyala yapıştır şeklide bilgi alıp kullanmayın kullanacaksanız bile kaynak göstermeyi unutmayın. sitenizde görsellik olarak sitenizi renkleri göz alıcı, dikkat dağıcı, sıkıcı vb. olmaması gerekmektedir.

Sitenizde ki fazlalıklardan kurtulun

Sitenizde fazladan eklediğiniz ve sitenizi yavaş açılmasını sağlayacak gereksiz eklentileri kaldırmalısınız. pagespeed sitenizi (paylaşımlarını) test ettiğin siteniz 85 üstünde puan alacak duruma getirmeniz gerekmektedir.

Örnek olarak 2 tane eklentiyi yazdım alt kısımda

blog istatistikleri sayfamızda blog istatiskleriniz göstermek bence gereksizdir. sizin sitenizi ziyaret eden ziyaretçi sitenizde alacağı bilgiye geldi için blog istatistiklerini ilgileneceğini sanmıyorum.

Slayt gösteri bence sitenizde çok yavaşlatacak en büyük sıkıntı olacak etkenlerden biri olabilir. özellikle resimlerinizin boyutları yüksekse bu durum sitenizin açısında çok olumsuz olarak test sonuçlarında çok kötü yansıyacaktır. size bahsettiğim slayt gösterisi lightbox değildir.

Eksiklikleri giderin

sitemizde ziyaretçilerimizin ilgileri ve site kalma süresi, tıklama, gezme vb. etiklikleri artırmak için alt basettiğim eklenleri sahip olmalısınız

Popüler Yayınlar

popüler yayınlar sitenizde çok dikkat çekecek tıklama gezminme sayısını artıracakdır.

popüler konular
Benzer Konular (Benzer Yayınlar)
benzer yazılar sitenizde gezinme ziyaret sayısını artıracaktır
benzer yayınlar

 

Sayfa Beğeni Butonları
Sayfanın en alt kısında yer alan beğeni butonları sitenizin için gereklidir.
sosyal beğeni butonları

Sosyal Butonlar

sosyal butonlar ziyaretçilerin sitenizi takip etmek için sizi sosyal medyadan takip etmenleri için çok gereklidir.

sosyal takip butonları

Sosyal Paylaşım Butonları

Sosyal paylaşım butonları yayınladığınız konuların (yazıların) daha fazla kişi ulaşması için çok önemlidir.

sosyal paylaş butonları



Arama Kutusu

bütün sitelerde arama kusutu genel mevcutdur. sitenizde arama kutusu yoksa sitenize arama kutusu yerleştirmeyi unutmayın.

google pagerank yapın

Yakında eklenecektir.

backlink kazanın

Yakında eklenecektir.

Kaynak Link verin

Siteniz yazı kopyalacakların kaynak göstermesini sağlamak ve sitenizi forum veya benzeri sayaflarda link vermesi için sitenizin şablon kısımdan otomatik kaynak link vermesi için kod ekleyin.

Meta taglar kullanın

Arama motorlarında sadece Keywords yeterli değildir. Title(başlık), Description ve Keywords arama motorlarında bir birin tetikler. Örnek olarak: siz arama motoruna Google arama yazdığınız google arama yaparken title(başlık), Description(açıklama) ve Keywords(kelimeler) bakar. alt resimde kırmızı çember ile gösterdiğim gibi

google arama sıralama

*Site Başlığı (Başlık) <title>

En fazla 70 karalter olmalıdır.

<title> site başlığı</title>

arama motorlarında yayınlarıızın yanında site başlığında göstermek için bu kodu kullanın.

<b:if cond=’data:blog.pageType == &quot;index&quot;’>

      <title>

        <data:blog.pageTitle/>

      </title>

      <b:else/>

      <title>

        <data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>        

      </title>

    </b:if>

*Author:

Site yapımcısının adı.

<meta content=’Site Yapımıcı Adı‘ name=’author’/>

Copyright:

Sitenin telif hakları hakkında bilgi verir.

<meta content=’Tüm Hakları Saklıdır‘ name=’Copyright’/>

*Description

Description meta çok önemlidir.

Arama motorlarında temel aldığı, site hakkında bilgi veren temel etiketlerden biridir. en fazla 160 karakter olmalıdır.

<meta content=’Site Açıklaması‘ name=’description’/>


*Keywords:

En Önemli metalardan biridir. arama motorları sitenizin ana sayfanızın (şablonunuz) içinde yer alan Keywords google ve diğer arama motorları temel aldığı. kelimelerin bulunduğu yerlerdir.

En fazla 10 kelime ve en fazla 160 karakter olmalısıdır.

<meta content=’kelime1 kelime2 kelime3‘/>



Blogger ve diğer sitelerde yayınlarınızın descrition (açıklama) en fazla 160 karakter olmalıdır.

Keywords(kelimeler) en fazla 10 kelime 160 karakterdir. Başlık (Title) Uzunluğu 70 karakter olmalıdır.

sitenizi ve yayınlarınızı wmaraci‘den test edebilirisiniz.

Sitenizde (Keywords) kelimeler sayısı 10 fazla, açıklama 170 karakterden fazla ise bu durumu google spam olarak algılar.

Resimleri Sıkıştırın

Sitenizde şablon kodu(html) kodu içinde yer alan jpg, jpeg, png, gif, resim formatlarında ki resimlerin resimlerin kalitesini düşürmeden Kb(MB) Düşürmelisiniz. bu işlemi yaptığınız zaman siteniz daha hızlı açılacak ve siteniz testlerde çok iyi puan alacaksınız ve bu durum alexa olumlu, google sıralama daha olumlu etkiyecektir. Yazılarımızı yayınlar yazına ekleyeceğiniz resimleri ilk önce sıkıştırıp sonra yayınlarınıza eklemelisiniz. Resimleri sıkıştırma işlemlerini yapacağınız siteler için buraya tıklayın.

JPG Resimleri (KB) Küçültmek (sıkıştırmak) için Jpegmini kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Jpg resimlerinizin kb veya Mb’tını yarısından fazla düşürebilirsiniz
 
PNG ve JPG Resimleri (KB) Küçültmek (sıkıştırmak) için Tinypng kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Png resimlerinizin kb veya Mb’tını yarısından fazla düşürebilirsiniz
 
Gif Resimleri (KB) Küçültme (sıkıştırmak) için Ezgif kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Png resimlerinizin kb veya Mb’tını yarı yarı düşürebilirsiniz.

Resimlerinizin Üstüne Site adresi verin.

Sitenizde kendi çektiğiniz veya hazırladığınız resimleri ilk önce photoshop ile resimlerinizin üstüne şeffaf yazı şeklinde site isminizi yazın. Profesyonel ve çok kaliteli olması için photoshop kullanarak sitenizin isimini yayınlayacağınız resimlere ekleyin sonra resmi sıkıştırıp yazınıza ekleyin.

blogger’da yayınladığınız yazında eklediğiniz resme üstüne tıklayıp özelliklere tıklayın balık metni ve alternatif metin yazın.

resim isimleri

Sosyal Medyaya Önem Verin

Sitenizi (blog) hesabınızı daha bir çok kitleye duyurmak için sosyal medyadan yararlanmanız gerekmektedir. facebok, twettir, pinteret, google+, ve benzeri bütün sosyal meydan yararlanmalısınız.

sitenizde  ziyaretçilerin sizi takip etmesi için sitenizde en az 4 tane sosyal medya ekleyin için bu butonların siteniz için çok faydalı olacaktır.

sosyal medyada yayınlarınızı paylaşırken birden bir yüklenerek bir çok paylaşım yapmayın.

blogger ve diğer siteler için yayınladığınız yazın bir çok sosyal medya hesabınızda otomatik olarak yayınlaması için twitterfeed.com veya dlvr.it kullanmanızda çok fayda var.

Sitenizi Güncel Tutun.

Sitenizi devamlı güncel olmalıdır. blogger veya blog yazarların genel en az 1 hafta bir yeni yazı yayınlar. sitenizde günde bir yayınlayacağınız yazılar google ve diğer arama motorların indexledikten sonra zaman için arama motorunda arama yapan kişin dikkatlerin çekmesi ve ziyaret etmesi sağlayacak ve sitenizi takip eden kullanıcıların yazılarını takip etmesini sağlamış olacaksınız.

Alexa Yükselme

alexa sitemizi daha yukarlara taşıma için yukarıda bahsettiğim her düzenleme yapınca sitenizi daha kaliteli hale getirdiğ için alexa’da siteniz yükselişe geçecek dir. İnternet sitelerin hepsini bir rakip olarak sizin bu rakipleri geçmek için sitenizde ziyaretçilere başkalarından açlışnmış alınmış yazı yerin kedni yazınızı ta

Adsense kazanç artışı ve Adsense reklam dikkat edilmesi gerekenler.

Adsense reklamlarını yayınlarken ilk olarak dikkat etmeniz gereken legal yazılar (paylaşımlar) yapmanızdır. örnek olarak sizin olmayan bir film videosunu eklemeniz ve vb illegal paylaşımlar yapmanız adsense politikalarına göre adsense hesabınızın ban (kapatılma) almasına sebep olur.

legal kendi yazılarınız paylaşırken sitenizde adsense en fazla reklam olarak 3 tane normal reklam 3 tane bağlantı birimi kullanılmalıdır. adsense politikalarına göre sınır bu ve fazlası sitenizde çalışmaz çalışsa bile sitenizi kasar ve fazlası ziyaretçiler tarafından hoş karşılanmaz.

Adsense daha iyi gelir kazanmak için daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Yakında eksik olan yazılar eklenecek ve düzeltmeler yapılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir