Aloe Vera 300 Yakın çeşitti bulmaktadır. ama genelde şifalı olarak evlerimizde iş yerlerinde Türkiye genelinde bir tek tür yaygınlaşmıştır ve bu tür çok yayılmıştır.

2.Aloe arborescens

Bahçıvanların gözdesi ve çiçek açan türü olan arborescens şifalı olduğu söylenir. Bitkin yaprağının uzunluğu 2-3 metreyi bulacak kadar uzayabiliyor ve yetiştirmesi kolaydır. yaprakların uzunluğu 2-3 m bulabilir. Hüce onarıcı özelliği ile hücreleri tedavi edildiği bilir ve aloe vera ağaçı bilinir. bu bitkinin dağılımı  Güney Afrika , Malavi , Mozambik ve Zimbabwe ülkelerini kapsamaktadır.

‘Zulu halkı, fırtınalara karşı bir koruma olarak kurutulmuş ve toz haline getirilmiş bu bitkinin yaprakları kullanıyor. Yapraklardaki çaydanlıklar ayrıca doğumda ve hasta buzağıları tedavi etmek için de kullanılır. Transkei’de mide ağrısı için kullanılır ve tavukların hastalanmalarını önlemek için verilir. Orient’te, bu aloe, yanık yaraları ve aşınmalar için uygun bir ilk yardım tedavisi olarak ev bahçelerinde yetişir. Aslında, Hiroşima’nın kurbanlarını aydınlatan ışınlamayı tedavi etmek için kullanıldıktan sonra, iyileşme özelliklerinin Batı’dan dikkat çektiği ortaya çıktı. Yapraklardaki ekstraktlar o zamandan beri geniş çapta araştırılmış ve önemli yara iyileşmesi, anti-bakteriyel, anti-ülser,Anti-enflamatuar, anti-kanserojen, hipoglisemik ve ayrıca alopoeik aktivite. Yapraklarda ayrıca püskürtücü özelliklere sahip olduğu ve yaprak özünün röntgen yanıklarını hafiflettiği bildirildi.’ kaynak: plantzafrica.com

 

Aloe vera ilgili diğer makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir