Mimoza Küstüm Çiçeği Tohumu Çimlendirme ve Yetiştirme
Mimoza Küstüm Çiçeği
Kökeni güney Amerika ve Brezilya’dır. Sacaklı kök yapısında sahiptir. Besin tarafından zengin humuslu topraklarda tercih eder. Soğuk iklimi sevmeyen nemli ve sıcak iklimler mimoza çiçeğine daha uygundur. Soğuk havalar onun narin yapısına uygun değildir. İç mekanda saksı içinde yetiştirilebilir ve kışın ev ortamına yetiştirme işlemi devam edilebilir.
Mimoza Küstüm Çiçeği hakkında bilgi almak için buraya tıklayın
Mimoza Küstüm Çiçeği Tohumu Çimlendirme
Küstüm çiçeği tohumları 3 farklı şekilde çimlendirme işlemlerini sizlere sıra ile siz anlatacağım. bu yöntemlerin ne kadar sürede çimlendirdiklerini aktaracağım.
Küstüm çiçeği Tohumları çok kısa çimleniyor bu çimlenme süresi 2 -3 -7 gün için görmektedir ama bu işlemler çimlendirme yöntemlerine göre değişmektedir. Çimlendirme işleri alt kısımda resimler ile desteklenmiştir.
Küstüm Çiçeği Tohum’dan Nasıl Yetiştirilir
1) Çimlendirme Yöntemi
Oda sıcaklığında 1 gün boyunca tohumlar bir bardak suyun içinde bekletin 1 gün sonra tohumlar peçete üstünde yerleştirilip çimlendirme işlemlerine devam edilmelidir.bu işlem için ağzı kapalı bir kap içine kağıt havlu veya peçete yerleştirin peçetenin üstüne tohumları yerleştirip sprey su ile ıslatın sonra ütüsünü bir peçete ile örtün ve tekrar sprey su ile ıslatın kabın ağzını kapatın. Bir gün veya bir buçuk gün için oda sıcaklığında bekleyen tohumlarda ilk çimlenmeler görülecektir. Çimlenmeye başlayan tohumları viyol veya geniş bir kap içine ekip 0,5 – 1 cm arasında toprak ile örtün.
2) Çimlendirme Yöntemi
1 inci çimlendirme yöntemin görülen işlemin aynısı ama tohumları suyun içind ebekletmiyorsunuz direk peçete üstüne bekleiyorsun bu çimledirme işleminde 2-3 gün içinde tohumlar çimlenmeye başlıyor
3) Çimlendirme Yöntemi
Oda sıcaklığında bir gün buyunca tohumlar bir bardak suyun içine bekletilmeli ve sonra tohumlar viyol vbeya gweniş bir kap için toprağa ekilmelidir. 7-10 içinde tohumlar çimlenmeye başlayacaktır.
Ekim zamanı : İç mekanda uygun sıcaklıkta yılın her dönemi ekim yapılması tavsiye edilir.
Çiçeklenme : İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açarlar.
Tohum Zamanı: Tohumlar çiçek açtıktan bir zaman sonra alt resimde ki gibi olgunlaşmaya başlayacaktır
Eee yetiştirme işlemleri eklenmedi…